Startpagina Bedrijfsinformatie Voorwaarden Openingstijden
Bestelformulier Nieuwsbrief Zoekpagina Bonussysteem
Merken Winkelwagen Contactformulier Aanpassingen website

Bestellen van Onderdelen

Bestellen van onderdelen

Bestellen van onderdelen is ook mogelijk bij AnW Modeltreinen. Wij maken geen verschil tussen een bestelling van normale artikelen of onderdelen. Het bestellen van onderdelen verdient wel enige aandacht. Het is heel belangrijk te weten om welk onderdeel het gaat, omdat deze vaak speciaal besteld dient te worden.

Het is uiteraard mogelijk om de onderdelen per e-mail te bestellen, zoals velen van u al doen. Het is nu ook mogelijk om uw bestelling via een speciaal bestelformulier te plaatsen. Via deze link "Bestelformulier onderdelen" kunt u het bestelformulier invullen.


Levertijden van Onderdelen

Sommige onderdelen zijn direct uit voorraad leverbaar, denk bijvoorbeeld aan antislipbandjes en dergelijke. Er zijn ook specifieke onderdelen die voor een loc, treinstel of wagon apart worden besteld. Onderdelen kunnen ook geheel uitverkocht of tijdelijk niet leverbaar zijn. Als bepaalde onderdelen tijdelijk niet leverbaar zijn, dan zijn deze pas weer beschikbaar zodra de fabrikant een nieuwe serie van de loc, treinstel of wagon heeft aangemaakt.

Het kan ook zijn dat het artikel waarvoor het onderdeel bestemd is niet meer leverbaar is en ook niet meer zal worden geproduceerd. Als de fabriek de onderdelen dan niet meer beschikbaar heeft, dan zullen we naar een alternatief moeten zoeken. Dit gebeurt altijd in overleg met u, de klant.

Daarnaast verschilt de onderdelenvoorziening per fabrikant. De ene fabrikant heeft een ruime onderdelenvoorraad, een andere fabrikant gaat er vanuit dat zijn producten niet stuk gaan of slijten en er dus geen onderdelen nodig zijn. Wij zullen altijd proberen om de door u bestelde onderdelen geleverd te krijgen. Als het uiteindelijk echt niet mogelijk blijkt te zijn, om wat voor reden dan ook, dan zullen wij, samen met u, een eventueel alternatief onderzoeken om toch uw loc, treinstel of wagon weer in topconditie te krijgen!


Procedure

Als de onderdelen uit voorraad leverbaar zijn, dan ontvangt u, nadat wij uw bestelling hebben ontvangen, een proforma-factuur voor de betaling van uw bestelling. Na ontvangst van uw betaling wordt het onderdeel naar u verstuurd op de wijze die u heeft gekozen op het bestelformulier.

Als één of meerdere onderdelen niet uit voorraad leverbaar zijn, dan ontvangt u van ons een statusoverzicht. In dit overzicht staan de door u bestelde onderdelen, de prijs (indien dit bij ons bekend is) en door u gekozen betaal- en verzendwijze. De onderdelen die niet in voorraad zijn worden voor u besteld en nadat wij ze geleverd hebben gekregen sturen wij u de proforma-factuur toe voor de betaling van uw bestelling. Na ontvangst van uw betaling wordt de bestelling verstuurd op de wijze die u heeft gekozen op het bestelformulier. 

De verzending van onderdelen kan natuurlijk altijd worden gecombineerd met andere bestellingen. Dit kunt u aangeven op het bestelformulier (optie 10.)

Annuleren van uw bestelling van onderdelen / retourzending onderdelen

Het is in sommige gevallen mogelijk om van een bestelling van onderdelen af te zien. Dit is  uitsluitend mogelijk voor onderdelen die niet voor een specifieke loc, treinstel of wagon bestemd zijn. Bestellingen van onderdelen die  voor een specifieke loc, treinstel of wagon door ons besteld zijn bij de fabrikant, kunnen niet meer worden geannuleerd zodra de bestelling daadwerkelijk is geplaatst bij de fabriek en het artikel leverbaar blijkt te zijn. Wij gaan ervan uit dat u de keuze van de te bestellen onderdelen goed heeft onderzocht en overwogen alvorens u de onderdelen bij ons heeft besteld.

Tevens is het voor onderdelen, die speciaal voor uw loc zijn besteld, niet mogelijk om gebruik te maken van het retourrecht. Deze onderdelen zijn speciaal voor uw loc besteld en vallen niet onder het standaard assortiment dat wij via onze website bieden.

Wij rekenen op uw begrip!