Startpagina Bedrijfsinformatie Voorwaarden Openingstijden
Bestelformulier Nieuwsbrief Zoekpagina Bonussysteem
Merken Winkelwagen Contactformulier Aanpassingen website

Kuehn - Algemene informatie

Gediplomeerd Ingenieur Torsten Khn houdt zich al jarenlang bezig met modelspoor. Na vele teleurstellende ervaringen met de dikke kabels onder de modelbaan heeft hij in 1992 besloten om de modelbaan digitaal te gaan besturen. Het doel daarbij was niet het automatische bedrijf, maar de eenvoudige en flexibele bedrading.

Omdat Torsten Khn elektrotechniek heeft gestudeerd en zich al lang bezighoudt met de programmering van microcontrollers is het idee ontstaan om de digitale componenten zelf te ontwikkelen en te maken. De eerste locdecoder in eigen beheer is verschenen in 1996. De functionaliteit was echter bescheiden (slechts 14 rijstappen) en deze decoder bleek niet geschikt om in een loc in te bouwen.

Er werden steeds meer functies toegevoegd (bijvoorbeeld 128 rijstappen, hoofdspoorprogrammering en 4-cijferige adressen). Vanwege de nieuwe en kleinere elementen in SMD-techniek werden de afmetingen van de decoder steeds kleiner.

In 1998 was de locdecoder (T120) in functie-omvang en qua afmetingen gelijkwaardig aan de reeds op de markt zijnde decoders. Met de N025 locdecoder heeft Kuehn een locdecoder ontwikkeld die n van de kleinste en meest efficinte ter wereld is.

Levertijd:
De meeste decoders hebben wij in voorraad. Indien een decoder tijdelijk niet in voorraad is, bedraagt de gemiddelde levertijd circa n tot twee weken.